پيگيري جدي دولت براي بازگرداندن الواح هخامنشي از آمريکا

به گزارش ميراث آريا(chtn)، دکتر «روح‌اله احمدزاده» که در قالب چهارمين دوره سفرهاي استاني هيات دولت به استان چهارمحال و بختياري سفر کرده بود با بيان اين مطلب در جمع خبرنگاران گفت: متاسفانه تعداد زيادي از اشياي تاريخي متعلق به ايران به صورت غيرقانوني توسط برخي از کشورهاي اروپايي تصاحب شده که از آن جمله مي‌توان به الواح خشتي متعلق به دوره هخامنشي در کشور آمريکا اشاره کرد که به صورت غيرقانوني در اين کشور نگهداري مي‌شود.


وي افزود: متاسفانه 70 سال پيش تعداد زيادي لوح خشتي متعلق به دوره هخامنشي توسط مؤسسه شرق‌شناسي شيکاگو به طور امانت از ايران خارج شد و عليرغم اينکه قرار بود اين الواح 3 سال بعد به ايران بازگردانده شود با وجود گذشت 7 دهه از بازگشت اين اشياي تاريخي خبري نيست.

وي خاطر نشان کرد: دولت جمهوري اسلامي ايران در اين خصوص از آمريکا شکايت کرده که خوشبختانه دادگاه نيز به نفع ايران راي صادر کرده است با اين حال دولت ايالات متحده حاضر به بازگرداندن اين الواح ارزشمند و تاريخي نيست.

دکتر احمدزاده افزود: جمهوري اسلامي ايران پيش از اين اعتراض خود را به اين حرکت ناشايست دولت آمريکا اعلام کرده و از طريق وزارت امور خارجه پيگير بازگرداندن اين اشياي تاريخي بود.

معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري در همين رابطه با ابراز خوشحالي از کشف و بازگشت 18 شي تاريخي به سرقت رفته از ايران که قرار بود در يک حراجي در لندن به فروش برسد يادآور شد: هفته آينده با حضور رياست محترم جمهور مراسم رونمايي از اين 18 شي تاريخي برگزار خواهد شد.

وي در ادامه با اشاره به تعهد سازمان ميراث‌فرهنگي مبني بر ايجاد فرصت‌هاي شغلي در کشور خاطر نشان کرد: سازمان ميراث‌فرهنگي تعهد ايجاد 107 هزار فرصت شغلي را داده بود که در حال حاضر بيش از 60 درصد اين عدد محقق شده و پيش‌بيني ما اين است که بيش از عدد تعهد داده شده بتوانيم فرصت‌هاي شغلي ايجاد کنيم.

دکتر احمدزاده در پاسخ به پرسش خبرنگاري درباره وضعيت صادرات صنايع‌دستي کشور گفت: خوشبختانه صادرات صنايع‌دستي در دولت نهم و دهم از رشد قابل توجهي برخوردار بوده است به گونه‌اي که در سال گذشته حدود يک ميليارد دلار صنايع‌دستي به کشورهاي مختلف صادر شد که در اين ميان 105 هزار دلار آن سهم استان چهارمحال و بختياري است.

دکتر احمدزاده در پاسخ به پرسش ديگري در ارتباط با جذب گردشگر خارجي نيز عنوان داشت: يکي از مشکلاتي که در زمينه جذب گردشگر خارجي با آن مواجه هستيم تبليغات منفي کشورهايي است که پيشرفت و سربلندي ايران اسلامي را دوست ندارند با اين حال با انجام برنامه‌ريزي‌هاي مناسب موفق به افزايش ميزان رقم جذب گردشگر خارجي شده‌ايم به گونه‌اي که امسال شاهد رشد 15 درصدي ورود گردشگر خارجي به کشور بوده‌ايم و بر اساس آخرين آمار بالغ بر يک ميليون و 800 هزار نفر گردشگر خارجي از ايران بازديد کرده‌اند.

وي در ادامه به رشد قابل توجه در حوزه جذب گردشگران داخلي نيز گفت: تا پايان نيمه اول سال 90 شاهد رشد 260 درصدي در حوزه جذب گردشگران داخلي بوديم که اين نشان‌دهنده نشاط اجتماعي و تمايل افراد به سفر در بازديد از اماکن تاريخي و ميراث کهن ايران زمين است.

معاون رئيس‌جمهور و رئيس سازمان ميراث‌فرهنگي، صنايع‌دستي و گردشگري کشور در پاسخ به پرسش يکي ديگر از خبرنگاران در ارتباط با جلوگيري از ورود صنايع‌دستي چيني به ايران اظهار داشت:‌براي جلوگيري از ورود صنايع‌دستي چيني به کشور اقدامات ويژه‌اي در چند مرحله آغاز شده است. نخست در حوزه توزيع صنايع‌دستي نظارت‌‌ها را افزايش داده‌ايم و در حال حاضر 400 غرفه عرضه صنايع‌دستي در کشور ساماندهي شده‌ است و در اين ارتباط 60 بازارچه صنايع‌دستي تا پايان برنامه پنجم توسعه در کشور به بهره‌برداري خواهد رسيد که در اين بازارچه‌ها صنايع‌دستي با برند 100 درصد ايراني عرضه خواهد شد.

وي افزود: کار دومي که در اين خصوص صورت گرفته است هماهنگي با دستگاه‌هاي متولي نظارت بر مبادي ورود و خروج براي جلوگيري از عبور صنايع‌دستي چيني به کشورمان است.

دکتر احمدزاده خاطر نشان کرد:‌ شهروندان عزيز نيز به اين موضوع توجه داشته باشند و از خريد صنايع‌دستي چيني و غيرايراني که با قيمت‌هاي مناسب‌تري در بازار وجود دارد خودداري کنند.

وي در خصوص زمان دقيق برگزاري همايش ملي فرصت‌هاي گردشگري در شهرکرد نيز يادآور شد: به نظر من اکوتوريسم چهارمحال و بختياري يکي از جذاب‌ترين و بي‌نظيرترين مناطق اکوتوريستي کشور است از اين رو حداکثر تا پايان سال جاري همايش ملي فرصت‌هاي گردشگري با دعوت از فعالان، محققان، پژوهشگران،‌ مديران و علاقه‌مندان صنعت گردشگري با تاکيد بر معرفي اکوتوريسم استان چهارمحال و بختياري در شهر کرد برگزار خواهد شد.
/108

انتهای پیام/

کد خبر 139008195